Ghid

Specificații tehnice ale fișierelor:
 1. Marimea fisierului de print:
  Dimensiunea maximă a printului este de 35×40 de cm pentru tricourile de adulți. Te rugăm să ne trimiți imaginea scalată, la dimensiunea la care dorești să fie printată pe tricou. Pentru tricourile de copii.
 2. Culori
  Pentru culori cât mai apropiate de ce vezi pe ecran, asigură-te că fișierul este realizat în spectrul de culoare RGB. Trebuie să ai în vedere că va exista o diferență între intensitatea culorilor de pe ecran și cele printate, de aceea, pentru a obține culori cât mai „vii” poți mări ușor contrastul și saturația.
 3. Background
  Grafica ar trebui să conțină background transparent, mai ales la fișierele pentru tricouri închise la culoare. Fiecare culoare este printată – dacă backgroundul este alb atunci va ieși alb și la print.
 4. Format fisier
  Recomandăm formatul .png cu fundal transparent, la o rezoluție de 300 DPI.
Alte observații:
 • Printăm grafica la o distanță de aproximativ 5 cm față de guler
 • Pentru tricourile de bărbați recomandăm o lățime a graficii de aproximativ 22-28 de cm, în funcție de mărimea tricoului.
 • Pentru tricourile de damă sau de copii, un print de 18-22 de cm este ideal.
Nu am grafica, dar vreau să imprim o imagine de pe net

Aici lucrurile devin puțin mai complicate. În primul rând există ceea ce se numește generic „drepturi de autor”, iar imaginile „de pe net” au un autor care a muncit și a creat acea imagine. Să spunem însă că dorești imprimarea unei fotografii sau a unei imagini care nu se află sub protecția unei mărci.

Cele mai multe imagini insă le vei găsi la o rezoluție de 72 dpi. Aceasta este rezoluția standard pentru web, deoarece imagini mai mici înseamnă pagini care se încarcă mai repede, iar cu toții ne dorim un internet cât mai fâșneț. Cu toate acestea, vei găsi și imagini mai mari dacă folosești câteva Tool-uri ale prietenului Google.

%d blogeri au apreciat: